Arkiv

 • 29
  jul

  Nye retningslinjer for stævner og cups

  Danske fodbolddommere har drøftet praksis og den gældende honoraraftale i forbindelse med dommere, der dømmer i stævner og cups. På den baggrund har DBU udarbejdet et sæt landsdækkende retningslinjer. Læs mere her ...

 • 21
  jul

  Mindeord over Rudolf Latocha

  DFU har fra Henning Sørensen LFFK modtaget følgende mindeord over Rudolf Latocha 

   

  Det var med stor sorg – men ikke uventet - at vi torsdag eftermiddag fik beskeden, at Rudolf var sovet ind efter kort tids sygdom.

  For vi lidt ældre fodbolddommere står Rudolf som et fyrtårn. Han ville næste år have været medlem af dommerklubben i 50 år.

  Efter en flot aktiv dommerkarriere blev Rudolf bedømmer (det hedder udvikler i dag) først lokalt, men senere også på DBU-plan. Også som instruktør fungerede han, og han satte en ære i at være hundrede procent opdateret på fodboldloven.

  Personligt har jeg uendelig meget at takke Rudolf for. Da jeg som dommer i 1984 rykkede ud af danmarksserien, var Rudolf straks over mig: ”Du skal været DBU-instruktør !!” Det var en tanke, der aldrig havde strejfet mig, da vi jo havde Rudolf og Preben Hansen som udmærkede instruktører. Efter moden overvejelse sagde jeg endelig ja, vel vidende, at det blev hårdt. Heldigvis lykkedes det, og jeg blev LFBU`s første DBU-instruktør, men med Preben og Rudolf som dygtige medhjælpere.

  Det udviklede sig til et nært venskab med masser af kontakt, både direkte og telefonisk. Skete der noget kontroversielt i en TV-kamp, kunne jeg være sikker på, at mindre end 10 minutter efter havde jeg Rudolf i røret: ”Så du det, så du det ??- Hvad mener du ??” Ikke bare fodboldmæssigt, men også mange andre områder havde vi vore diskussioner, og for min hustru Karen Margrethe blev han en slags reservefar, som hun kunne samtale med om alt! Han fulgte utroligt meget med i – både positive og negative – oplevelser hos vores drenge, ja selv vores hunde holdt sig ajour med. Rudolf holdt meget af dyr, så når han passede ”børnenes” dyr, fik vi opringninger vedrørende hans oplevelser!

  Rudolf var et ærligt menneske, der ikke gik på kompromis. Han var den gammeldags type, hvor et ord var et ord, og ord skulle holdes. Han kunne for udenforstående virke lidt brysk, men for vi, der mente at kende ham, var der også hjertelighed og en god portion humor.

  Desværre satte et dårligt helbred –især bentøjet – i de seneste år en stopper for de udendørs oplevelser, hvad der især gjorde Rudolf ondt ikke at kunne se øjestenene, børnebørnene Michelle og Mikkel spille fodbold.

  I det hele taget betød familien alt for Rudolf, og der er ingen tvivl om, at netop kærligheden til Rikke og Karsten og børnebørnene var med til at holde modet oppe i de sidste svære år. Derfor er tabet selvfølgelig størst hos dem, hvorfor vor medfølelse især gælder dem.

  Æret være Rudolfs minde.

  Karen Margrethe og Henning

   

   

 • 12
  jul

  Sommerbrev fra Randers Fodbolddommerklub

 • 28
  maj

  Lars Christoffersen takker af

  Eksklusivt interview med Lars Christoffersen

  Lars har netop på fornem vis afvikles sin allersidste kamp i landets fornemmeste række på Brøndby Stadion. Som tidligere annonceret offentliggør vi her et eksklusivt interview med Lars, hvor man blandt andet kan få indblik i hans største oplevelse som fodbolddommer, og hvad han synes, der har været det sværeste ved at nå målet som FIFA dommer.

 • 16
  feb

  Nyhedsbrev fra Bornholm

  Læs seneste årets første nyhedsbrev fra Bornholms Fodbolddommerklub her.

 • 18
  dec

  Nyt fra Bornholm - December 2016

 • 16
  okt

  Nyt fra Bornholm - Oktober 2016

  Medlemmer på Bornholm har i disse dage modtaget årets 5. nyhedsbrev, dette kan nu også læses af alle i andre til inspiration og fornøjelse.

  God læselyst...

 • 19
  maj

  Nyt fra Bornholm - Maj 2016

  Læs seneste nyt fra Bornholms Forbolddommerklub her

 • 01
  maj

  Danske Fodbolddommere mod 2020

  DFUs Bestyrelse har i samarbejde med dommerklubberne lavet en ambitiøs plan frem i mod 2020. Læs planen her