Jørn West Larsen træder ud af DFUs bestyrelse

Forfatter Nicolai Nielsen

Som følge af et stigende antal internationale fodboldopgaver ser Jørn West Larsen sig nødsaget til at træde ud af DFUs bestyrelse ved det kommende delegeretmøde.

Jørn er som såkaldt ”Refereeing Specialist” medlem af UEFAs Referee Convention Panel med konsulentansvar for 7 landes dommerarbejde (Polen, Ungarn, Bulgarien, Rumænien, Georgien, Tyrkiet og Spanien), og disse lande skal løbende ”serviceres” og besøges.

Som international observer har kampantallet i Champions League, Europe League og VM-kvalifikationen de senere år været stigende, og også arbejdet som coach på UEFAs CORE-talentkurser kræver mange dage i udlandet.

Jørn er også instruktør på elitedommerkurser i mange andre lande, i dette år bl.a. Polen, Rumænien, Tyrkiet, Georgien, Malta, Bulgarien og Iran.

Senest har Jørn indgået en aftale med Libanons Fodboldforbund om at støtte deres arbejde som technical director og referee manager.

Jørn blev valgt ind i DFUs bestyrelse på det ordinære delegeretmøde den 10. november 2001. Her afløser Jørn Henning Davidsen, der indtil da havde været formand for uddannelsesudvalget.

Jørn bliver senere næstformand i DFU, da Hans Erik Nielsen bliver formand i forbindelse med, at Poul Malling trækker sig som formand på den ekstraordinære generalforsamling 21. marts 2004.

Denne post beklæder Jørn frem til den nye struktur for DFU. Han er ligeledes i en kort periode også fungerende formand frem til det næste ordinære delegeretmøde, da Jan Hoffmann i 2007 trækker sig som formand på grund af arbejdspres i det civile erhverv.

Jørn har de seneste mange år været Elite- og uddannelsesansvarlig i DFU, og medlem af divisionsdommerudvalget.

Jørn udtaler: ”Da de internationale aktiviteter løbende kolliderer med møder og arrangementer i DFU-regi, har jeg fundet det mest fornuftigt at overlade pladsen i DFUs bestyrelse til et nyt medlem, der har den fornødne tid til arbejdet”.

DFU vil på delegeretmødet d. 11. november 2017 takke Jørn for det store arbejde, han har gjort for de danske fodbolddommere